Maxime heeft dit voorjaar een verpletterende indruk gemaakt bij SV. Wil je weten hoe deze jonge, getalenteerde graphic designer – met het diploma van het Hout- en Meubileringscollege al op zak – als stagiare bij SV terecht kwam? Hoe ze bewust haar pad kiest? En wat ze bij SV geleerd heeft? Lees dan snel verder!
Maak kennis met Maxime
Mijn naam is Maxime de Baat en ik ben afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam als Interieuradviseur. Dankzij deze vier-jarige opleiding en zes stageperiodes, heb ik voldoende kennis en vooral een passie ontwikkeld voor interieur design. Mijn eerste betaalde baan was bij Frame Vastgoed in Brielle, waar ik mijzelf als Junior Designer heb ontwikkeld. Vervolgens wilde ik graag de volgende stap maken naar meer zelfstandig- en onafhankelijkheid, én naar onderscheidend vermogen. En daarom heb ik een cursus Adobe gevolgd om zo mijn sterkste kant te ontwikkelen; mijn creativiteit.
Na de eerste werkervaringen, o.a. bij Studio Bo in Amsterdam, merkte ik dat ik nieuwe vaardigheden nodig had naast mijn kennis van interieur- en grafisch design, om zo mijn carrièrekansen te verbreden. Daarom ben ik terechtgekomen bij mijn huidige studie Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool van Rotterdam. Eigenlijk ‘out of my comfort zone’, maar waarin ik eindelijk mijn uitdaging heb gevonden.
Van freelancer naar stagiair
Ook hier krijg ik natuurlijk weer te maken met stageperiodes. Oh ja… dat was zéker weten wel weer even wennen. Van freelance Graphic Designer ineens weer een stagiaire te worden genoemd. Gelukkig had ik een bedrijf gevonden waarin mijn passie voor interieur design goed van pas kwam:
‘SV is dagelijks opzoek naar de designparels als oplossing voor de interieurvraagstukken van morgen.
Een interieur dat wérkt gaat verder dan een verzameling meubelen’.
Dat was wat mij gelijk aansprak terwijl ik zocht naar deze eerste stage op het gebied van marketing en communicatie. Met de kennis en passie die ik deel voor interieur design, en in de wetenschap dat ik nog veel moest leren over kantoor- en projectinrichting ben ik deze uitdaging aangegaan. Jawel, een uitdaging want als eerstejaars student aan de opleiding Crossmediale Communicatie valt er genoeg te leren op het gebied van marketing en communicatie! Waarom zou je jezelf dan niet bij een bedrijf aansluiten dat ook graag kennis deelt? Dit is namelijk waarom mijn zoektocht perfect aansloot bij SV; het bedrijf vraagt om een andere manier van kijken, denken, ontwerpen en produceren. Oftewel, een hele hoop kennis en creativiteit. En dit was precies wat ik hen te bieden had.
Mijn bijdrage aan de Why
De projectmeubelcollecties van SV zijn op zichzelf al interessant, maar ook de bijdrage aan de voor mij onbekende gebieden waarin deze collecties werden toegepast, zoals auditoria en collegezalen, universiteiten en hogescholen, kerken en uitvaartcentra, theaters en zalen en kantoren hebben mijn interesse aangewakkerd. Nog uitdagender hierbij – maar vooral leuk – was om mee te kijken met de achterliggende marcom projecten. Tijd en aandacht steken in het uitdragen van waar je voor staat en wat je doet als bedrijf. De WHY (waarom doet een bedrijf wat het doet, waar gelooft het bedrijf in, wat zijn de beloftes en waarin zie je dit terug?), de huisstijl en het team van SV. En dat is nou nét het gebied waarin ik samen met mijn creativiteit en het stukje kennis tot dusver in mijn studie, het bedrijf heb kunnen aanvullen.
Wat ik heb geleerd
Het antwoord op de vraag welke kennis SV mij uiteindelijk heeft gegeven is heel simpel; kennis over de authentieke merken van SV en hun vormgeving, intelligentie en toepassingen, maar vooral dat deze collecties ook écht inspireren, boeien en verbinden – en het beste uit mensen halen, iedere dag opnieuw. Het bewijs? Alleen al het feit dat ik zeker zou willen terugkomen bij SV. Zij hebben een team dat het beste uit mijn werk heeft gehaald. En daarmee uit mij! Wie wil dat nou niet in zijn stage bereiken? Ik ben van plan om in de toekomst aan de slag te gaan als grafische freelancer om zo mijn sterke kanten en creativiteit nog beter door te ontwikkelen, zodat ik deze uiteindelijk op allerlei vlakken optimaal kan inzetten.