Gemeentehuis Sint Michielsgestel

Aan AREA Occupier Solutions is gevraagd om een deel van het gemeentehuis van Sint Michielsgestel te transformeren. Het resultaat is een huis voor de hele gemeenschap; een multifunctioneel gebouw met een sociaal en levendig karakter.

Project Gemeentehuis Sint Michielsgestel
Opdrachtgever Gemeente Sint Michielsgestel
Interieurarchitect  AREA Occupier Solutions, Mariska Kouwenhoven

Periode 2019
Fotograaf  Sophie Mylou

Over dit project

Aan AREA Occupier Solutions is gevraagd om een deel van het gemeentehuis van Sint Michielsgestel te transformeren naar een gemeenschapshuis, met ruimte voor de bibliotheek, horeca, muziekzaal, een jeugdhonk en vergader- en cursuslokalen, geschikt voor gebruik door ca. 50 lokale verenigingen.

Multifunctionaliteit van de ruimte was hierin de grootste uitdaging voor interieur architect Mariska Kouwenhoven. De nieuwe functies van het gebouw vragen om openheid en brede zichtlijnen, hiervoor zijn gesloten ruimtes open gemaakt en is gekozen voor een flexibele en multifunctionele indeling met multifunctionele meubels. De ‘Super Special’ staat centraal in haar ontwerp. Dit flexibel object omvat o.a de bibliotheek, een uitklapbaar (theater)podium en een presentatieruimte. Dit op maat gemaakte object kan compleet verplaatst worden in de centrale hal om op verschillende manieren ruimte te maken voor activiteiten, verenigingen en evenementen. De maatwerkkasten in de Super Special bieden plaats aan alle bibliotheekboeken, met een op maat gemaakte indeling van rug en frontale presentatie. De raadzaal, het eet/werk café en de centrale hal zijn ingericht met multifunctionele tafels, op maat gemaakt en makkelijk verplaatsbaar voor gebruik door zowel de bridgeclub als de raad. Het resultaat is een huis voor de hele gemeenschap; een multifunctioneel gebouw met een sociaal en levendig karakter.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Meer projecten

Universiteitsbibliotheek Leiden -Faculteit Sociale Wetenschappen-

Hoek en de Wit Architecten

Emborion / Oxin Growers

Sheryl Leysner
Projecten