Nevi Zeist

Een kleurrijk interieur gebaseerd op interactie, in een groene omgeving centraal in Nederland. Dit is de nieuwe werkomgeving van Nevi in Zeist. Het meubilair van Iduna sluit haarfijn aan bij alle eigenzinnige sferen en karakters van de ontworpen ruimtes.

Project Nieuwe huisvesting Nevi
Opdrachtgever Nevi
Consultancy, interieurarchitectuur
en projectmanagement Colliers Design & Development

Los meubilair SV Collection
Periode 2020
Fotografie ©rubenvisser.com

Over dit project

Een nieuwe huisvesting op een centrale plek in Nederland in een groene omgeving. Waarin kantoor, een eigen opleidingsinstituut én werkruimte voor leden en bezoekers gecombineerd kon worden. Dit was de opgave voor Colliers in opdracht van Nevi, een krachtige vereniging van inkoopprofessionals. Het resultaat is een “niet doorsnee kantoor” op bedrijventerrein De Breul in Zeist. SV leverde het losse meubilair.

Interactie is het uitgangspunt van het ontwerp van interieurarchitecten Marhinde Verkerk en Edin Barak van Colliers. De diagonale lijn in de huisstijl van Nevi staat voor de interactie tussen de organisatie en haar leden, tussen docent en deelnemer. Deze lijn is doorgevoerd in het ontwerp waarin iedere ruimte een eigen sfeer en karakter heeft. De terugkerende combinaties van materialen, kleuren en meubilair zorgen voor eenheid in de nieuwe werkomgeving.

Het gebouw heeft drie vleugels. Het kantoor is voor medewerkers van Nevi en is ingericht om rustig te kunnen werken; geconcentreerd samenwerken aan hoge of lage vergadertafels of juist individueel aan stiltewerkplekken. De andere vleugels zijn toegankelijk voor zowel medewerkers als leden. De tweede vleugel is voor het opleidingscentrum en bestaat uit training- en vergaderruimtes. De derde zone is het werkcafé. Deze ronde vleugel is omringd door bos en is de ideale centrale plek voor iedereen die Nevi bezoekt. Dit is een open en lichte ruimte, ingericht om samen te komen, samen te eten, te ontspannen of voor informeel overleg.

De werkplekken, tafels en archiefkasten met geïntegreerde plantenbakken komen uit de collectie van Iduna. “Ondanks een beperkt budget hebben we met deze collectie iets unieks neergezet. Door de ruime kleur- en afwerkingsmogelijkheden kon het meubilair haarfijn aansluiten bij alle eigenzinnige sferen en karakters van de ontworpen ruimtes. Dit zorgde voor samenhang en consistentie binnen het interieurontwerp.”, aldus Marhinde Verkerk.

Naast projectmeubilair uit eigen collecties (Iduna, Sellex, Conceptual en Wagner) leverde SV stoelen en krukken uit de collecties van Crassevig en Segis.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Meer projecten

Universiteitsbibliotheek Leiden -Faculteit Sociale Wetenschappen-

Hoek en de Wit Architecten

VORM Rotterdam

Architektenkombinatie Bos Hofman
Projecten