Parcom Capital

Het interieur van Parcom Capital heeft een huiselijk stoer ‘rooftop villa’ gevoel. Merle van Marissing, architect bij Fokkema & Partners, koos voor tafels en kasten uit de collectie van het Portugese Iduna.

Project Parcom Capital
Opdrachtgever Parcom Capital
Architect Fokkema & Partners Architecten

Los meubilair SV Collection
Maatwerk en systeemwanden Verwol
Periode 2019
Fotografie Bram Vreugdenhil

Over dit project

Parcom Capital is verhuisd naar het oude Citroëngebouw van Jan Wils, aan het Stadionplein in Amsterdam. Parcom betrok daar het penthouse op een voormalig parkeerdek. Voor Fokkema & Partners Architecten was de uitdaging om met het programma van eisen, dat een groot aantal afgesloten kamers bevat, een ontwerp te maken dat ruimtelijk aansluit bij de transparante architectuur.

Architect Merle van Marissing vertelt hierover: “We hebben gezocht naar een spannende balans tussen openheid en geslotenheid. De bijzondere ligging van het penthouse, omringd met een prachtige daktuin en uitzicht op het Olympisch stadion, maakt tot in de kern deel uit van de gebruikerservaring.”

Voor dit project zocht de architect naar een huiselijk stoer ‘rooftop villa’ gevoel. De tafels van Iduna met het stoere frame pasten hier goed bij.

Over de samenwerking met SV: “Ik ken SV als een zeer betrokken projectpartner met een goed aanbod van merken en service.” Voor dit project leverde SV OPE tafels en Arpa kasten uit de collectie van het Portugese Iduna.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Meer projecten

MBO College Airport

buroDesk

Mendix Rotterdam

CBRE
Projecten