VORM Rotterdam

Bouw- en vastgoedbedrijf VORM legt de lat hoog voor zijn eigen huisvesting. Samen met Architektenkombinatie Bos Hofman is een gezonde, groene werkomgeving gecreëerd in het monumentale pand 'De Nieuwe Maaskant'.

Project VORM de Toekomst
Opdrachtgever VORM
Architect Architektenkombinatie Bos Hofman

Los meubilair SV Collection
Periode 2020
Fotografie François Verhoeven en Peter Jollie

Over dit project

VORM is in 2020 teruggekeerd naar de plek waar het ooit begon, aan de Maas in Rotterdam. Het van origine Rotterdamse bouw- en vastgoedbedrijf legde de lat hoog voor hun eigen huisvesting. Op het monumentale pand van architect Hugh Maaskant in Delfshaven werd op respectvolle wijze een complete verdieping geplaatst. Deze spectaculaire optopping – waarvoor Architektenkombinatie Bos Hofman samen met VORM een speciale draagconstructie ontwikkelde – kenmerkt de ambitie en het innovatieve karakter van VORM.

‘De Nieuwe Maaskant’ was oorspronkelijk een poortgebouw met een aanzienlijke diepte. De opgave voor de Architektenkombinatie Bos Hofman was om het middengebied, waar het minste zonlicht aanwezig is, te transformeren in een gezonde en groene werkomgeving. In het midden van het gebouw is een gebied gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en op verschillende manieren kan worden samengewerkt: de VORM Multi Space. Hier vinden medewerkers overlegplekken, belnissen, banken en samenwerktafels, maar ook concentratiewerkplekken voor een of twee personen. De werkplekken zijn langs de buitengevel geplaatst; hier is het rustiger en komt het meeste daglicht. Het Vormcafé, rondom de oude portiersloge, is een uitnodigende plek die de gehele dag is geopend en waar buiten de lunchuren ook kan worden afgesproken en gewerkt.

Het interieur weerspiegelt het Rotterdamse karakter van zowel gebouw als eigenaar. Voor de inrichting zijn materialen en producten gebruikt die het functionele gebouw van Maaskant benadrukken. “Omdat Vorm een dynamisch bedrijf is, altijd op zoek naar verbetering, moet het interieur veranderingen kunnen absorberen”, aldus de architect. Voor dit project leverde SV al het losse meubilair, onder andere uit de collecties van Conceptual en Sellex. De collecties zijn gekozen vanwege het functionele en modulaire karakter, berekend op veranderingen van de werkomgeving in de toekomst.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Meer projecten

H&L Accountants & Belastingadviseurs

Oette van Dael

WTC Almere

Crielaers & Company
Projecten