WTC Almere

Loop de ontvangsthal in en je waant je in een luxe hotellobby. WTC Almere is warm, sfeervol en uitnodigend. Je voelt je er meteen welkom.

Project WTC Almere

Opdrachtgever  Nexus Real Estate bv

Interieurarchitect Crielaers & Company bv

Los meubilair SV Collection

Periode 2019

Fotografie Peter Markesteijn

Over dit project

Maak van de ontvangsthal van WTC Almere, centraal gelegen naast het station, een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor huurders en bezoekers. Dit was de opdracht voor interieurarchitecten Huguette Crielaers en Marjolein van der Tol van Crielaers & Company. Het resultaat is er: een sfeervolle en gastvrije ruimte om te werken, vergaderen of ontspannen.

De grootste uitdaging voor Crielaers & Company was het creëren van een warme en uitnodigende sfeer in een ruimte met een enorme hoogte en loop vanuit verschillende richtingen. Door de balustrades te stofferen is de akoestiek van de hoge ontvangsthal enorm verbeterd. Andere grote gebaren in dit interieur zijn de royale vloerkleden, de ruime bar en de moswanden achter de receptie.

De banken, stoelen en tafels komen uit de collecties van Stua en Sellex. Er is gekozen voor natuurlijke materialen zoals hout en stoffering in een warm kleurenpalet. De kleuren komen terug in de kleden op de vloer en de gordijnen. “De banken en fauteuils zijn zacht en comfortabel. Ze passen perfect in het warme, gastvrije interieur dat we voor ogen hadden”, aldus Marjolein van der Tol.

Crielaers & Company was zeer te spreken over de samenwerking met SV. Huguette Crielaers: “De boys ter plaatse waren zeer behulpzaam en oplossingsgericht. SV heeft ons echt ontzorgd in dit hele traject”.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Meer projecten

Huis van Roosendaal

Hans van Heeswijk architecten

KPN

Michiel Raaphorst, V8 architects
Projecten